Breaking News:

Publik Malaysia Heboh! Adik Siti Nurhaliza Putuskan Lepas Jilbab Sejak Menjanda, Apa Alasannya?

Siti Saerah dikenal sebagai penyanyi Malaysia ini mengejutkan publik dengan penampilan terbarunya tanpa penutup kepala.

TribunStyle/Kolase
Siti Nurhaliza dan Adiknya Siti Saerah 

SERAMBINEWS.COM - Adik dari penyanyi papan atas Malaysia Siti Nurhaliza, Siti Saerah, memutuskan untuk melepas hijabnya, alasannya buat publik Malaysia terkejut!

Siti Saerah dikenal sebagai penyanyi Malaysia ini mengejutkan publik dengan penampilan terbarunya tanpa penutup kepala.

Keputusannya untuk membuka kerudung tersebut diambil sekitar tiga tahun lalu setelah bercerai dengan mantan suaminya, Saiful Anuar Ahmad Shafie.

a mengaku keputusannya ini bukan bermaksud untuk mempermainkan agama.

"Sebenarnya, saya sudah membuat keputusan ini untuk waktu yang lama. Saya bukan manusia yang sempurna dan banyak kekurangan. Tapi saya tidak ingin menipu diri sendiri dan ingin menghindari kebingungan publik dengan citra saya sekarang. Jadi saya harus jujur, "katanya seperti dilansir dari Utusan.com.my.

Saerah yang sudah tak mengenakan hijab kini tengah menjalinkan hubungan cinta dengan Mohd. Sharidan (30) yang dikenalnya 2009 lalu.

utusan.com.my
utusan.com.my ()

Siti Nurhaliza dan keluarga lainnya telah menasehati, namun akhirnya keputusannya melepas hijab dikembalikan pada Siti Saerah sendiri yang dianggap telah dewasa.

Saerah sendiri telah dikaruniai tiga anak (Ummi Umairah/6 th, Ahmad Daiyan/5 th, dan Ahmad Aisy/3 th) hasil buah cinta dengan Saiful Anuar Ahmad Shafie.

“Anak-anak dan keluarga saya sudah kenal denganya. Mereka mengetahui hubungan kami dan tidak mempunyai masalah mengenai situasi ini,” ujarnya.

 (TribunStyle.com/Tisa Ajeng)

Editor: Faisal Zamzami
Sumber: TribunStyle.com
Ikuti kami di
KOMENTAR

BERITA TERKINI

© 2021 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved